icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

2021: wát een jaar!

#toedeloe2021
#hoi2022
#nieuweronde

2021 was ons d’r eentje. Een bijzonder en bewogen jaar waarin wij Flinkerts elkaar (wederom) veel virtueel troffen, maar ook samen toffe offline momenten deelden. Iedere Flinkert blikt in dit jaaroverzicht even kort terug op 2021, én werpt een blik vooruit. Waar waren we het meest trots op het afgelopen jaar? En waar kijken we in 2022 het meest naar uit? Lees lekker met ons mee!

Jaaroverzicht Flink 2021

Op afstand en toch dichtbij

2021 begonnen we werkend vanuit onze natuurlijke habitat, in plaats vanuit het Flink thuishonk. Het hechte teamgevoel behouden is op afstand nog best een opgave, want online is ook maar online en natuurlijk niet écht samen. Toch opperde bijna dagelijks iemand om een virtueel bakkie met elkaar te doen en checkten we elke week met het hele team in tijdens onze ‘weekbreak’. In het voorjaar hadden we zelfs een te gek online uitje op Mibo Island, waar we met elkaar borrelden en een eigenzinnige escape room speelden. Ondanks dat we de eerste helft van 2021 alles digitaal deden, bleef het team even hecht als altijd!

In 2021...

Zijn we geslaagd om de Flink Spirit hoog te houden met vaak persoonlijke weekbreeks, digitale koffiemomenten en – toen het mocht – gezellige live uitjes.

In 2022...

Mogen we onze Flinke saamhorigheid en teamspirit weer afstralen op een aantal nieuwe projecten die nu al in de pijplijn zitten. Biem!

Robert Jan Roodzant manager finance
Robert Jan Roodzant Manager finance

In 2021...

Is onze development werkwijze nog gestroomlijnder geworden, en hebben we laten zien dat we ondanks corona een hecht & tof team blijven!

In 2022...

Blijven we lekker agile/hybride werken met nóg meer toffe klanten, en kunnen we hopelijk ook weer gezellige uitjes organiseren met z'n allen.

Trea Ouwehand back-end developer
Trea Ouwehand Back-end developer

Jorry en corona

Afgelopen maart werd Jorry stevig getroffen door corona. Het virus was vanaf de basisschool meegereisd en trof bijna zijn hele gezin. De tijd dat Jorry in het ziekenhuis doorbracht, vonden we allemaal mega spannend. Het was dan ook een enorme opluchting toen het weer de goede kant met hem opging. Flink heeft Jorry een lange tijd moeten missen tijdens zijn herstel, maar gelukkig is hij weer volledig de oude! Zijn grapjes en opmerkingen zijn er ook niet minder scherp op geworden. Fijn dat je er weer bent, Jorry!

In 2021...

Konden we ook op afstand erg snel en efficiënt in projectteams met elkaar samenwerken en mooie eindresultaten neerzetten.

In 2022…

Staan er een hoop mooie nieuwe projecten in de planning waar we heule toffe designs voor gaan maken!

Erik Muusse visual designer
Erik Muusse Visual designer

In 2021...

Hebben de Flinkerts laten zien een ijzersterk team te zijn, dat vrijwel zelfstandig tot mooie resultaten kan komen!

In 2022...

Zetten we maximaal in op de strategische doorontwikkeling van de online presence van onze klanten om zo samen verder te bouwen aan het behalen van online succes.

Jorry
Jorry van Someren Managing director

Bakkie dan?

Wanneer iedereen vanuit huis werkt, moet je van creatieve huize komen om de sfeer er een beetje in te houden. Daarom stuurden we alle Flinkerts iets op wat typisch bij ons Haagse DNA past. Een ode aan ’t Haagse bakkie en omhulsel van het zwarte goud: onze eigen bakkie pleuâh mok! Zo kunnen we zowel op kantoor als virtueel een bakkie met elkaar doen. Zodra het allemaal weer kan en mag, zien we je graag bij ons op kantoor om samen een mokkie koffie of thee te doen. De begeerde mok mag je daarna mee naar huis nemen. Maar let op, want op=op!

Bakkie dan thumbnail

In 2021...

Ben ik een stukje dieper de techniek ingedoken! Daarnaast is onze workflow als digitaal bureau verder geoptimaliseerd, mede door het digitale samenwerken.

In 2022...

Kijk ik ontzettend uit naar de Flink Development Days, waarbij we de waan van de dag even lekker de waan laten en we onszelf de tijd geven om verder te ontwikkelen als individu en als team.

Mirjam Dissel back-end developer
Mirjam Dissel Back-end developer

In 2021…

Heb ik mijn scrum master kennis kunnen vergroten en heb ik mooie stappen gezet in het opleiden van onze product owners!

In 2022...

Hoop ik mijn scrum master kennis nog verder uit te breiden! En wil ik met klanten kijken naar hun strategische en lange termijn doelen.

Bas van Haren, projectmanager bij Flink
Bas van Haren Projectmanager

In 2021...

Was het op veel vlakken even improviseren, maar juist dan merk je hoe agile ons team daadwerkelijk is!

In 2022...

Hoop ik op een jaar met ietsje meer focus om met Jor weer door te bouwen aan dit toffe bureau! Volle kracht vooruit!

Profielfoto Wouter
Wouter Langen Creative director

De sfeer zat er weer lekker in

Na het missen van onze legendarische kerstborrel en twee Bekpeks, werd het hoog tijd om elkaar weer te treffen voor een toffe offline activiteit. We mochten namelijk weer, dus gíngen we! Ter land, ter zee en in de lucht: alle Flinkerts lieten zich van hun beste kant zien tijdens een surfles samen. Bovendien was er nog meer reden voor feest, want Trea en Lisette vierden hun tienjarig jubileum bij Flink! Ook werkten we deels weer op kantoor, wat natuurlijk bijdroeg aan de ouderwetse gezelligheid binnen ons team. Er werd zelfs een heuse Ricardo Awoord in het leven geroepen voor degene die beste woordgrap van de week maakte. Yep, dat is nou typisch Flink!

Teamuitje groepsfoto van alle Flinkerts in wetsuits op het strand

In 2021...

Gingen we met veel klanten succesvol door op het verbeteren van hun website(s), en bogen we ‘coronabeperkingen’ om tot ‘coronakansen’.

In 2022...

Gaan we als Flink samen door met strakkere front-end, toegankelijke doorontwikkelingen, fijn bruikbare interfaces en mooiere websites!

Sebastiaan Bonardt, front-end developer bij Flink
Sebastiaan Bonardt Front-end developer

In 2022...

Ben ik van start gegaan bij Flink en ik kijk super erg uit naar alle projecten die ik ga begeleiden!

Cynthia Louws Projectmanager bij Flink
Cynthia Louws Projectmanager

In 2021...

Heeft onze technology stack een flinke upgrade gekregen, onder andere door de overstap naar Docker. #klaar-voor-de-toekomst

In 2022...

Kunnen we naast al het toffe werk hopelijk weer eens samen een feestje vieren en lekker back-to-basic met onze jaarlijkse Bekpek!!

Paul Dudink back-end developer
Paul Dudink Back-end developer

Gave projecten voor mooie klanten

Of er ook nog een beetje gewerkt werd? Nou en of! Afgelopen jaar lanceerden we een gloednieuw platform voor ActiZ en voor FCB realiseerden we een praktische nieuwe multisite. Ook creëerden we een prikkelende website voor Corpus. Met klanten zoals FME en DenHaag.com ontwikkelden we intensief en op strategisch niveau door aan hun platformen, met steeds betere resultaten als gevolg. Ook verdiepten we ons in het toegankelijk maken van websites en pasten we deze kennis toe op de vernieuwde website van Rathenau. Daarnaast zijn er weer mooie nieuwe klanten bijgekomen waar we compleet nieuwe websites voor gaan neerzetten dit jaar. Hierover snel meer!

In 2021...

Hebben we ondanks zeer veranderlijke omstandigheden toch een reeks aan mooie projecten kunnen opleveren.

In 2022...

Kijken we uit naar veel positieve ontwikkelingen: in ons team, op kantoor én daarbuiten.

Ewoud van der Reijden manager operations
Ewoud van der Reijden Lead projectmanagement

In 2021...

Werkten we vaker met de Design Thinking methode om tot innovatieve oplossingen te komen. We deden dit samen met onze klanten, voor hun gebruikers.

In 2022...

Draait het nog meer om het begrijpen van de mensen voor wie we een website ontwikkelen. Met behulp van gebruiksonderzoeken, pressure cookers en design sprints.

Magali de Walick visual designer
Magali de Walick Visual designer

Flink is één van de beste creatieve bureaus

We hebben het gefli(n)kt: we mogen onszelf één van de 100 beste bureaus noemen! Flink deed afgelopen jaar voor het eerst mee aan het klanttevredenheidsonderzoek van FONK. Gemiddeld scoorden we een 8,32 en hiermee behaalden we een mooie plek in de FONK100-lijst. Natuurlijk zijn we apetrots op deze prestatie, maar dit jaar doen we er nog een schepje bovenop en gaan we voor een dikke 10! Want hoe blijer onze klanten, hoe blijer wij zijn.

FONK100 OG

In 2021...

Ben ik bij Flink binnengerold en zijn er op MarCom gebied mooie mijlpalen bereikt, zoals een geslaagde Valentijnsactie voor onze klanten en een plek in de FONK100!

In 2022...

Gaan we echt knallen. Nu al zin in de marketingcampagnes- en acties die eraan zitten te komen!

Aimée Verburgt
Aimée Verburgt Marketeer

In 2021...

Bedachten we een te gekke route voor de nieuwe website van Mijnwebwinkel. Door de pressure cooker methode kwamen we snel tot fundamentele ideeën en oplossingen.

In 2022...

Gaan we steeds meer strategisch samenwerken met klanten op basis van een gezamenlijke roadmap. Zin in.

Jochem Hendriks projectmanager
Jochem Hendriks Projectmanager

Stevig uitgepakt in de decembermaand

Met de verscherpte maatregelen zat er weinig anders op dan Flinkerklaas te laten schieten dit jaar. Gelukkig kwam de goedheiligman nog wel iets lekkers langsbrengen op kantoor. De kerstborrel werd in een handomdraai omgetoverd tot een digitaal spektakel. We waagden ons samen aan Ranking the Flinkerts, wat gepaard ging met behoorlijk wat interactie in de taxi. Zo leer je je collega’s nog eens goed kennen! Eén dag voor de kerstborrel werd er bij iedere Flinkert een uitpuilende 'boodschappentas' bezorgd (jaja). Hierin zat een XXL kerstpakket vol te gekke gadgets en heerlijke versnaperingen voor bij de borrel.

Ranking the Flinkerts

In 2021...

Hebben we met het development team een mooie update slag gemaakt naar Docker/PHP 7.4 en Drupal 9!

In 2022...

Gaan we de eerste stappen zetten met Drupal 10 en gaan al onze sites gedeployed worden middels CI/CD!

Ricardo Peters lead techniek
Ricardo Peters Lead techniek

In 2021...

Hebben we, ondanks de onderlinge afstand, supermooie sites in elkaar gezet en goed online leren samenwerken met betrokken product owners.

In 2022...

Gaan we lekker door met mooie sites bouwen en vooral ons portfolio uitbreiden met coole nieuwe technieken en klanten!

Anke Willems, front-end developer bij Flink
Anke Willems Front-end developer

In 2021...

Hebben we ~1300 unieke oplossingen bedacht voor issues en vragen van onze klanten. Daarnaast ook weer hele mooie websites mogen afhandelen en live gezet!

In 2022

Gaan we meer meedoen aan de Drupal community als een geheel. Mogelijk slepen we nog een awardje binnen hier en daar. Zou gaaf zijn!

Yannick Pot back-end developer
Yannick Pot Back-end developer

Op volle kracht vooruit

Ondanks het bijzondere jaar hebben we de typische Flink spirit erin weten te houden. Daar zijn we trots op! Ook zijn we dankbaar voor het vertrouwen en de flexibiliteit van onze klanten, waardoor we met een voldaan gevoel terugkijken op wat we allemaal hebben neergezet in 2021. Inmiddels zijn we in een vers jaar geland waarvan het eerste kwartaal tjokvol gepland staat met toffe projecten. Ook zijn we 2022 goed begonnen met versterking van het team, want Cynthia is onze kersverse projectmanager! Als we dan ook nog wat leuke face-to-face-feestjes kunnen organiseren (hier gaan we voor het gemak even vanuit), dan kan ons 2022 al helemaal niet meer stuk. Zin in!

Veel geluk dit jaar en tot snel!