icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Case

Van zoeken naar vinden

#maatschappij
#wetenschap
#onlinestrategie
Case key Rathenau
Klant

Rathenau Instituut

Expertise

strategie, concept, ux design, development

Website

Wat is de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving? Dat onderzoekt Rathenau Instituut al ruim 30 jaar. De website van het instituut bevatte veel content, maar miste samenhang en verbinding. Ook had het instituut de behoefte zich online duidelijker en sterker te profileren. Samen met het Rathenau Instituut bedachten we hier een passende oplossing voor!

Screenshot website Rathenau

Succesvol teamwork

Wat wil het instituut met de website bereiken? Welke doelgroepen en behoeftes zijn er? Met welke thema’s houdt het instituut zich bezig? In een aantal strategische sessies beantwoorden we onder meer deze vragen. Met de antwoorden bedachten we vervolgens het concept en de visuele stijl voor de website. Tijdens de realisatie was het Rathenau Instituut echt een onderdeel van het Scrumteam. Kortom: korte lijnen en snel schakelen. 

Screenshot website Rathenau

Actualiteit en inzicht 

Eén van de uitgangspunten van het concept is alle aanwezige informatie op een overzichtelijke, samenhangende en visuele manier aan de bezoeker te presenteren. Actuele content is direct te vinden, oudere informatie is toegankelijk via de slimme zoekfunctie. De thema’s spelen een belangrijke rol en zorgen voor verbinding in de content. Brengt het instituut een nieuw rapport uit? Dan kan het in de spotlight worden gezet, zodat stakeholders direct op de hoogte zijn. 

Flink maakte voor ons het verschil

Luisteren, doorvragen en daarna samen creëren. Daarmee maakt Flink voor ons het verschil. Een gedreven internetbureau dat onze ambities stap voor stap transformeerde in een toekomstgerichte online strategie. Het resultaat is een website die onze onderzoeken en publicaties meetbaar meer impact geeft.

Jeroen Jongeling Hoofd Communicatie Rathenau Instituut