icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Case

Multisite voor verschillende branches

#arbeidsmarktfonds
#4websites
#Drupal
Key visual FCB
Klant

FCB

Expertise

strategie, concept, ux design, development

Website

FCB is het arbeidsmarktfonds van de branches jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Flink ontwikkelde een aantal jaren geleden een overzichtelijke multisite voor FCB. De multisite bestaat uit het overkoepelende fcb.nl en drie aparte subsites voor werknemers en werkgevers binnen jeugdzorg, kinderopvang en sociaal werk. Met het einde van Drupal 7 in zicht was een upgrade naar Drupal 8 onvermijdelijk, evenals het meer in lijn brengen van de websites met de strategie van FCB. Opnieuw sloegen FCB en Flink de handen ineen om de nieuwe websites te realiseren.

FCB beeld homepage

Optimale navigatie door doelgroep-ingangen

Als je het roer omgooit is het van belang dat je weet waar de nieuwe koers naartoe moet leiden. Samen met drie werkgroepen - één werkgroep per branche - brachten we de wensen van de verschillende doelgroepen in kaart. Hieruit werd duidelijk dat de websites te veel doelgroepen tegelijk bedienden. We pasten de navigatie op de drie subsites aan door middel van doelgroep-ingangen, om direct in te haken op de verschillende behoeften van de bezoekers. Aan de bovenzijde van de website geef je als bezoeker aan of je een werknemer, werkgever of werkzoekende bent. Zo kom je direct in een omgeving die op jouw doelgroep is afgestemd met relevante informatie.

FCB ontwikkeling personeel

Relevante thema's per doelgroep

Samen met FCB hebben we de informatiebehoefte per doelgroep in kaart gebracht. Welke vragen leven er binnen de doelgroep? En hoe beantwoorden we deze vragen snel en zo goed mogelijk? Werkgevers zijn bijvoorbeeld benieuwd naar de mogelijkheden om de ontwikkeling van personeel te faciliteren, terwijl werknemers zich willen verdiepen in de mogelijkheden rondom persoonlijke ontwikkeling. Met de inzichten uit de strategische sessies bepaalden we de belangrijkste thema’s per doelgroep. Deze gaven we vervolgens een prominente plek op de homepages en in de menu’s van de subsites.

FCB trainingen en opleidingen kinderopvang

Migratie van bestaande content

Een nieuwe website hoeft niet te betekenen dat de complete inhoud van je website verandert. In het geval van FCB was er een schat aan bestaande content, zoals tools, nieuws, cao’s en arbocatalogi, die we naar de nieuwe websites hebben gemigreerd. FCB heeft daarnaast bijna alle inhoudelijke content herschreven naar verschillende versies voor werkgevers, werknemers en/of werkzoekenden. De nieuwe designs van de websites zorgen ervoor dat elk stuk content op de juiste plek voor de juiste doelgroep zichtbaar is.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hier de website van Jeugdzorg werkt!, Kinderopvang werkt! en Social werk werkt!

De kracht van Flink is dat jullie meedenken over onze doelen en strategie

Jullie doen dit heel gedegen met de nodige kennis. Dat biedt absoluut meerwaarde voor ons. Wouter en Magali hebben ook een gebruikersonderzoek gedaan voor FCB. De resultaten waren waardevol met mooie inzichten. Top hoe Flink dat aanpakt!

Lian van Bommel Online communicatieadviseur