icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

De eerste Flink Development Day!

#teamspirit
#ontwikkeling
#dedieptein

Afgelopen maart hebben we de eerste Development Day georganiseerd! Alle agenda’s werden voor een hele dag vrijgemaakt, de ideeënbus werd geopend en op de dag zelf werden er projecten uitgekozen en teams gevormd. Het doel? Alle Flinkerts een dag lang in iets laten duiken om zichzelf verder te ontwikkelen. Even de boel de boel laten en jezelf verdiepen in iets waar je graag meer over wil leren. Leerzaam én hartstikke gezellig, want na twee jaar thuis en hybride werken was het hele team tegelijk op kantoor!

Development Day kick off kantine

We begonnen de dag vroeg met een glas vers sap, kakelverse croissants en de nodige koppen koffie. Op een lege maag kan er natuurlijk niet gewerkt worden 😉 Al snel maakten we een rondje langs alle Flinkerts: wie gaat welk project doen met wie? Binnen no-time waren er vijf teams gevormd en gingen we aan de slag!

Development Day scrum post its
Development Day Cynthia en Bas

Projectmanagers Bas en Cynthia verdiepten zich in gamification voor scrumteams. Bij Flink scrummen we dag in dag uit en scrum leent zich perfect voor gamification. Samen bedachten Bas en Cynthia opdrachten voor de teams om het samenwerken nog leuker te maken. Zo moesten de teams een passende teamnaam bedenken, een themaliedje opgeven en de mood in het team in één woord omschrijven.

Development Day Ewoud Mirjam en Trea

Zoals je hierboven ziet bogen Mirjam, Ewoud en Trea zich over een Flink dashboard voor intern gebruik. Er werden nuttige en grappige soorten data bedacht die in het dashboard getoond konden worden. Hoe loopt de sales dit kwartaal? Welke events zitten eraan te komen, zoals een bedrijfsuitje of verjaardag. Hoeveel tickets zijn er dit jaar afgehandeld door support? En ga zo maar door! Binnen een dag werd er een design gemaakt en de eerste technische basis van het dashboard ontwikkeld. Go team Dash!

Development Day One Pager
Development Day Robert Jan
Development Day Jochem

Team One Pager bedacht een concept voor - raad je het al? - een toffe one pager! Er werd door middel van korte opdrachten gebrainstormd over het thema en een passend verhaal. Het team kwam uit op een verhaal om de wolf terug naar Nederland te laten keren. Al scrollend zou het verhaal zich ontvouwen over de wolf die vroeger in Nederland leefde, maar door stedenbouw werd verdreven naar onze buurlanden. Wat is ervoor nodig om de wolf terug naar Nederland te laten keren? Je ziet aan Robert Jan en Jochem: het wees zich allemaal niet vanzelf! Toch kwam er een mooi verhaal en concept op tafel.

Developent Day Anke tekent een wolf voor Magali

Magali van team One Pager haakt even aan bij (one-woman) team SVG Anke. Kan Anke, die de hele dag lekker bezig is met het animeren van SVG’s, misschien een passend beeld maken voor op de one pager? Maar natuurlijk kan ze dat!

Development Day Wouter en Jorry

Jorry en Wouter zochten samen met back-end developer Yannick uit hoe je een goed werkende chatbot realiseert. In hun woorden: pittig, moeilijk en er was tijd te kort. Dat neemt niet weg dat het hartstikke tof was om in de wereld van chatbots te duiken!

Development Day Sebastiaan
Development Day Paul en Yannick

Developers Paul en Sebas (en later ook Yannick) gingen aan de slag met headless Drupal, waarbij de back-end omgeving en front-end omgeving van elkaar worden gescheiden. Deze technische toppers waren onderdeel van team One Pager en wisten een eerste opzet voor de one pager te realiseren.

Development Day Cynthia
DevDay kick off met ontbijt

Aan het einde van de middag werd de som opgemaakt. Cynthia en Bas vroegen iedereen een tekening en tekst te maken over de dag. Wat vond je van deze dag en wat kan de volgende Development Day nóg beter? Daarna verzamelde iedereen in de kantine om de uitgewerkte projecten te presenteren. De conclusie na afloop van de presentaties: het was een superleuke, creatieve en leerzame dag die we absoluut vaker gaan organiseren!

Development Day borrel Mirjam Paul Trea
Development Day Mariokart Ewoud en Wouter

Na een dag lang knallen sloten we de dag gepast af met een borrel, pizza’s en potjes Mario Kart. Typisch Flink! Denk je nu: verrek, dat Flink lijkt me te gek! Check dan onze vacatures 👇