icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Case

Beleef 500 jaar wonen online

#Drupal
#museum
#ticketflow
Case keyvisual Museumhuizen
Klant

Vereniging Hendrick de Keyser

Expertise

concept, ux design, development

Website

Boerderijen, buitenplaatsen, vissershuizen, hofjes… Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor de bijzondere panden van Nederland. De Museumhuizen zijn de meest bijzondere panden van de vereniging én sinds kort open voor publiek. Aan Flink werd gevraagd om een nieuwe website te bouwen om mogelijke museumbezoekers online al te verleiden, te prikkelen en nieuwsgierig te maken naar de Museumhuizen. 

Screenshot pagina website Museumhuizen

Online belevenis

Een bezoek aan een Museumhuis is echt anders dan een bezoek aan een normaal museum. In Museumhuizen hoef je niet te fluisteren en op de paden te blijven. Je kunt dwalen door gangen, trappen beklimmen, koekjes bakken of leren tafeldekken. Je mag zelfs deuren en laatjes opentrekken (wel voorzichtig natuurlijk!). Zo beleef je het huis echt! Die beleving vertaalden we online door. Zo ervaren bezoekers op de website al op een unieke manier hoe er van de 17e tot en met de 20e eeuw gewoond werd in Nederland. 

Screenshot website Museumhuizen op smartphone
Screenshot website Museumhuizen op smarthpone
Ipad met website museumhuizen op antieke tafel

Krachtig en eenvoudig

Het resultaat is een eenvoudig en strakke website die de sfeer van de huizen ademt. Het design is eenvoudig en tijdloos. De focus van de website ligt op de huizen, de beelden van de huizen en natuurlijk de periode waaruit het huis stamt. We ontwikkelden een interactieve tijdlijn. Heeft een bezoeker genoeg informatie? Dan kan hij eenvoudig online tickets boeken. Op het moment van lancering, in juli 2018, waren er al drie Museumhuizen en vier kleinere exposities te bezoeken. De komende jaren breidt de vereniging uit tot maar liefst 35 Museumhuizen!

Opvallend is de professionele aanpak

Voor de tweede keer ontwikkelde ik een website samen met Flink. Opvallend is de professionele aanpak en de focus op een gedegen basis. Doordat we de doelstellingen gezamenlijk en helder formuleerden werd het resultaat prachtig: een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke site!

Klaartje Laan Marketing- en Communicatieadviseur