icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Case

One size fits all multisite

#schaalbaar
#100+websites
#poweredbyDrupal
Screenshots mobiele schermen VolkerWessels multisite
Klant

VolkerWessels

Expertise

concept, ux design, development

Website

Bouwen aan een betere levenskwaliteit. Dat is de ambitie van VolkerWessels, een van oudsher familiebedrijf dat uitgroeide tot een wereldbekend en beursgenoteerd bouwconcern. Met zo'n 12.000 medewerkers, verspreidt over 130 ondernemingen, kan het bedrijf hele steden ontwerpen, bouwen, beheren én onderhouden. Daar hoort een stabiel en beheersbaar online platform bij. Flink werkt al meer dan 10 jaar samen met VolkerWessels en ontwikkelde een Drupal multisite voor het bouwconcern.

VolkerWessels screenshot breed
VolkerWessels screenshot breed

One size fits all

Het online platform van VolkerWessels bestaat uit ruim 100 websites in binnen- en buitenland. Met zoveel ondernemingen en bijbehorende websites was het voornaamste doel om met een zo efficiënt mogelijke oplossing te komen. Er zit veel verschil tussen de ondernemingen: sommige zijn groter en hebben veel content te bieden, andere zijn klein en hebben niet de mogelijkheid om veel nieuws of projecten te publiceren. Ondanks de verschillende contentbehoeften van de verschillende ondernemingen, hebben we een 'one size fits all' multisite-systeem gecreëerd. Iedere VolkerWessels-onderneming kan uit de voeten met de zogenaamde 'blokkendoos' die bestaat een rijke verzameling van contentmogelijkheden. Dit varieert van pagina-templates tot verschillende soorten paragrafen waar je uit kunt kiezen.

VolkerWessels screenshot breed 3

De kracht van een Drupal multisite

Alle websites van VolkerWessels worden ontwikkeld vanuit een Drupal multisite. Dat betekent dat al deze sites leunen op een centraal ontwikkelde technische kern. We ontwikkelen regelmatig door aan dit basisplatform en rollen de nieuwe features eenvoudig uit over alle websites binnen het systeem. Zo profiteert iedereen direct van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontwikkeld. Ook het toevoegen van nieuwe websites aan het systeem is in een mum van tijd geregeld, waardoor je als beheerder direct aan de slag kan. Hierbij zorgen wij voor een vliegende start door de geautomatiseerde migratie van de content van de oude website. Lang verhaal kort: snel, flexibel en duurzaam. Neem een kijkje bij een van de vele websites in het multisite systeem!