icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Van Drupal 7 naar Drupal 10

Draait de website van jouw organisatie nog in Drupal 7? Dan is het inmiddels tijd om na te denken over een upgrade naar Drupal 10. De end of life voor Drupal 7 is al een aantal keer opgeschoven, maar gezien Drupal 7 niet langer wordt doorontwikkeld, is het sterk aan te raden de overstap naar Drupal 10 in gang te zetten. Draait je website al in Drupal 8 of zelfs 9? Dan is het een stuk eenvoudiger om de update naar versie 10 te maken.

Meer weten over de mogelijkheden je website naar Drupal 10 te upgraden? Bel ons op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Ricardo en Martin werken aan Drupal 8 website

Waarom upgraden naar Drupal 10?

Er zijn ontzettend veel goede redenen om de overstap naar Drupal 10 te maken. Ten eerste is Drupal vanaf versie 8 veel makkelijker up-to-date te houden dan het geval is voor Drupal 7 en ouder. Daarnaast heeft de interface van het CMS een stevige upgrade gekregen en zijn de mogelijkheden die standaard onderdeel uitmaken van de core van het CMS stevig uitgebreid. Tot slot en zeker niet onbelangrijk, is Drupal 10 stukken veiliger dan Drupal 7. 

Het verschil tussen Drupal 7 en Drupal 10 is echt enorm, zowel in de techniek als in de gebruiksinterface van het CMS
Ricardo Peters Teamlead techniek - Flink

Wat houdt een upgrade naar Drupal 10 precies in?

De impact van een upgrade naar Drupal 10 is onder andere afhankelijk van de omvang van de website, of er eventueel maatwerk is gerealiseerd en of er de wens is om een redesign in de upgrade mee te nemen. Omdat een upgrade behoorlijk impactvol is en de meeste Drupal 7 websites jaren geleden zijn ontwikkeld, raden wij vaak aan om een redesign in de upgrade mee te nemen. De content en eventueel andere aanwezige data kan vaak redelijk goed worden gemigreerd, waar mogelijk zelfs geautomatiseerd.

Meer weten over upgraden naar Drupal 10?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Drupal 10 upgrade van jouw website? Zijn er nog specifieke vragen die je graag met ons zou willen bespreken? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een upgrade naar Drupal 10 van jouw website.

Meer weten over de upgrade mogelijkheden voor jouw website?

Bel ons op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!