icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Van zoeken naar vinden op het nieuwe rathenau.nl

#nieuwewebsite
#livegang
#trots

Zoals je wellicht al hebt gezien: bij Flink vieren we graag de livegang van een website met een glaasje champagne. Harriot en Arnold van het Rathenau Instituut brachten nog twee Celebrations-flessen mee: het feest voor het nieuwe rathenau.nl was compleet!

Proosten met het team van Flink en Rathenau op de nieuwe website van Rathenau

Onderzoek naar maatschappelijke kwesties

Het Rathenau Instituut doet onderzoek en stimuleert het debat over de maatschappelijke aspecten van wetenschap, innovatie en nieuwe technologie. Zo levert het Instituut belangrijke input aan de landelijke media en politiek door onderzoek te doen in de actuele thema’s digitale samenleving, kennis voor beleid en het kennisecosysteem. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van robots op de maatschappij, cyberpesten en ‘mensverbetering’. En daar past een hoop content bij!

Actualiteit en inzicht in de beschikbare informatie

De uitdaging voor rathenau.nl was vooral om alle aanwezige informatie – rapporten, thema’s, nieuwsberichten, artikelen, datapublicaties, factsheets, bijeenkomsten – op een overzichtelijke manier te presenteren. Na een aantal strategische sessies bedachten we een concept voor de website waarbij het grote aanbod van content op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier wordt weergegeven. Zodra je op de website komt zie je direct de laatste publicaties, waarbij duidelijk aangegeven is om welk vakgebied het gaat en wat er nog meer over dat onderwerp is te lezen. Handig voor journalisten wanneer ze een actueel onderwerp willen onderbouwen met achtergrondinformatie en voor de politiek wanneer zij hun beleid moeten baseren op feiten.

Succesvol teamwork

Het Rathenau Instituut zit bij ons om de hoek. Super handig: we kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer voor de strategische sessies, conceptfase, ontwikkeling van de website, het bespreken van feedback, het geven van een cms-instructie en uiteindelijk het vieren van de livegang met Harriot en Arnold van het Rathenau Instituut en alle Flinkerts. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk dan snel de website!