icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Artikel

De 8 grote voordelen van scrum

#scrummethode
#agile
#sprint

Scrum wint steeds meer populariteit als software-ontwikkelmethode. Je kunt scrum het best omschrijven als een raamwerk om complexe werkzaamheden op een flexibele en creatieve wijze te realiseren. Tijdens een project met Flink wordt er gewerkt met een multidisciplinair team dat in korte sprints – van één tot twee weken - werkende producten oplevert. Wat maakt werken met scrum nou zo prettig? 8 voordelen op een rijtje!

De 8 grote voordelen van scrum

1. Scrum is efficiënt

Met scrum werk je in sprints en tijdens elke sprint wordt er een tussendoel bereikt. Dit zorgt voor snel resultaat en bijsturen gebeurt tijdens het project. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan naderhand. Dit voorkomt grote (lees: kostbare) aanpassingen.

2. De klant staat aan het roer

Vanuit de klant wordt er een product owner aangesteld die met het Flink-team meedraait tijdens de sprints. De klant heeft hierdoor veel invloed op het proces, sterker nog: de product owner neemt tijdens de sprints de beslissingen. Een bevlogen product owner heeft dus een heel team voor hem/haar klaarstaan, maar bepaalt zelf welke keuzes er worden gemaakt. Heb je nog nooit eerder de rol van product owner bekleed? Dan helpen we je vanuit Flink natuurlijk op weg!

3. Veel grip op het project

Als product owner ben je onderdeel van het team en woon je de dagelijkse stand ups bij. Tijdens de stand up overleggen alle betrokken personen vijftien minuten over de gang van zaken. Hierdoor is het transparant wat er allemaal gebeurt tijdens een sprint. Tegenwoordig voegen we product owners ook toe aan alle online communicatiekanalen, zoals het Slack-channel van het team. Hierdoor zijn de lijntjes nog korter en is er nog meer grip op het project.

4. Retrospective als verbetermechanisme

Binnen scrum reflecteer je niet alleen op het werk dat je oplevert, maar reflecteer je ook op de samenwerking met het team. Na afloop van elke sprint is er een retrospective waar zowel het team van Flink bij aanwezig is, als de product owner. Deze terugblik bevordert het functioneren van het team.

Samenwerken met Flink binnen de scrum methodiek, haalt het beste uit ons allen.
Arja Kalhorn Product owner DenHaag.com

5. Stakeholders worden betrokken

Na elke sprint houden we een sprint review zodat alle stakeholders op de hoogte zijn van wat er gemaakt wordt. Zo kunnen stakeholders in een vroeg stadium hun feedback geven waardoor ze achteraf nooit verrast zijn door het resultaat.

6. Budget en tijd staan vast, scope is flexibel

Budget en tijd zijn van te voren bepaald. De scope – welke functionaliteiten gaan we ontwikkelen? – is daarentegen flexibel. Als product owner stel je continu prioriteiten om te bepalen welke functionaliteiten écht bijdragen aan de doelen van de website. Het voordeel is dat je nooit in een later stadium voor verrassingen komt te staan, maar zelf de beste beslissingen neemt tijdens het proces.

7. Scrum is snel en zorgt voor hoge kwaliteit

Er wordt zo snel mogelijk toegewerkt naar een werkende versie van hetgeen dat het team ontwikkelt, zodat de klant niet lang hoeft te wachten op een bruikbaar product. Vanaf deze solide basis kun je blijven doorontwikkelen aan wat je maar wilt.

8. Teamgevoel

De laatste maar zeker niet de minste: met scrum heb je een optimaal teamgevoel! Je werkt op dagelijkse basis met elkaar samen. Uit ervaring weten we bij Flink dat dit de mooiste resultaten oplevert. Daarnaast vinden product owners het vaak béregezellig om met Flinkerts samen te werken.

Meer weten over scrummen met Flink? Bel Jorry op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en word teruggebeld!