icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Artikel

Waarom Flink voor Drupal kiest

#Drupal
#opensource
#maatwerk

Het is misschien wel de meest gestelde vraag aan Flink ooit: ‘Waarom kiezen jullie voor Drupal?’. Het korte antwoord zou zijn: omdat Drupal het go-to CMS is voor midden- en grootbedrijven die een website op maat willen. Maar er zijn meer redenen waarom Drupal een voor de hand liggende keuze is. Lead techniek Ricardo legt uit waarom Drupal de beste keuze is voor Flink en onze klanten.

Waarom voor Drupal kiezen

Drupal is open source

Drupal is open source software. Iedereen kan het downloaden, gebruiken, eraan werken en met anderen delen. Het heeft een van de meest innovatieve en betrokken open source communities ter wereld. Door de sterke community zijn er talloze verschillende modules waar je gebruik van kunt maken. Met de verschillende modules kan er eenvoudig een stevige basis voor een website worden neergezet.

Drupal is flexibel

Door de flexibiliteit van Drupal is het makkelijk om een website op maat te maken. Er kunnen veel functionaliteiten worden toegevoegd door middel van de duizenden additionele modules die door de community zijn ontwikkeld. Drupal biedt ons ook de mogelijkheid zelf custom modules te ontwikkelen. Hierdoor kun je eenvoudig beginnen met Drupal en kan het systeem met je organisatie en je wensen meegroeien. Wil je met jouw website buiten de gebaande paden gaan? Dan is Drupal het beste en meest toekomstbestendige CMS. 

Drupal maakt content beheren eenvoudig

Door Drupal in te richten zoals wij dat doen - middels afgekaderde flexibiliteit - is het voor onze klanten simpel om content te beheren. Drupal heeft hierin minder vrijheden dan bijvoorbeeld WordPress, maar niet zonder reden. We zorgen ervoor dat onze klanten genoeg beweegruimte hebben, maar niet té veel. Hierdoor blijf je binnen het stramien van de website en is de manier van content publiceren consistent.

Drupal is schaalbaar

Drupal is schaalbaar door het intelligente caching systeem - ofwel het tijdelijk bewaren van data voor een snellere toegang. De laadtijd van je website is hierdoor kort en je kunt veel bezoekers tegelijk ontvangen, zonder dat de server overbelast raakt. De mate van schaalbaarheid maakt Drupal ook uitermate geschikt voor het realiseren van een multisite: een netwerk van meerdere websites met één gemeenschappelijke basis.

Drupal is veilig

Om te beginnen is open source veiliger omdat er door veel verschillende mensen kritisch wordt gekeken naar wat er wordt ontwikkeld. Door de sterke community die Drupal heeft, zijn er veel verschillende perspectieven van verschillende experts om kwetsbaarheden snel te signaleren. Een vast team vanuit de Drupal community is aan de lopende band bezig met de beveiliging van Drupal en zorgt voor regelmatige beveiligingsupdates. Op deze manier blijven websites die met Drupal zijn gerealiseerd veilig.

Drupal is toegankelijk

Een goede toegankelijkheid van websites wordt steeds meer de norm en Drupal maakt zich hard om het internet toegankelijk te maken voor iedereen. De functies in Drupal core voldoen daarom aan de standaardeisen op niveau WCAG 2.0. Dit is een prettige basis voor de meeste websites. De mate van toegankelijkheid kan op verzoek naar een hoger niveau worden getild door Flink. Dit is bijvoorbeeld een vereiste voor websites van overheidsinstanties die aan strengere eisen moeten voldoen.

Waarom Drupal en geen WordPress?

Tot slot kunnen we op de vraag ‘Waarom kiezen jullie niet voor WordPress?’ kort maar krachtig antwoord geven. WordPress is met 40% marktaandeel van alle websites misschien wel het meest gebruikte CMS, maar het platform is met name geschikt voor kleinere bedrijven die een eenvoudige website willen. Flink levert complexe online maatwerkoplossingen voor klanten met een grote ambitie. Met WordPress zijn online maatwerkoplossingen lastig te realiseren, terwijl Drupal juist goed faciliteert op het gebied van maatwerk websites. En precies om die reden kiest Flink onvoorwaardelijk voor Drupal.

Meer weten over Drupal en Flink? Bel Wouter op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en word teruggebeld!