icon-mail icon-phone icon-facebook LinkedIn icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Uitreiking Zilveren Camera 2011

Op zondag 22 januari werd de Zilveren Camera 2011 uitgereikt in het Haagse Fotomuseum. De prijs, overhandigd door gastheer Wilfried de Jong, werd dit jaar gewonnen door Volkskrantfotograaf Joost van den Broek. Flink, medesponsor van de award, was aanwezig.

De winnende foto toont boze buren en omwoners van pedofiel Martijn Uittenbogaard, oprichter van pedofielenvereniging Martijn. De buren gluren door het raam van de pedofiel en lijken de confrontatie met hem te zoeken.

De prijs werd aan de Jong toegekend omdat zijn foto aan de drie peilers van de jury voldeed: goede fotografie gecombineerd met een journalistieke werkwijze, een bijzonder standpunt en een dito visie op de maatschappij. ‘Deze foto geeft een glashelder beeld van Nederland anno 2011: een multiculturele samenleving waarin ongeduld, agressie en de neiging om het recht in eigen hand te nemen de overhand lijken te krijgen', aldus het juryrapport. De jury roemt de fotograaf verder vanwege zijn positionering tijdens het fotograferen. De tweede prijs werd toegekend aan Koen van Weel, die met zijn close-up van huilende asielzoeker Manuel Mauro uit Angola een kwetsbaar moment en debat aankaart. Voor velen was van Weel de favoriet. Met haar keuze benadrukt de jury haar wens om actuele maatschappelijke ontwikkelingen te belichten.

Flink was aanwezig bij de uitreikingen, waarbij diverse categorieën de revue passeerden. De sfeer was goed en host Wilfried de Jong wist de middag op geanimeerde wijze in te vullen.

Internetbureau Flink was medesponsor van de Zilveren Camera 2011. Ze verzorgde de volledige website en leverde een inzending- en jureermodule waarmee de inzendingen eenvoudig en snel gefilterd en beoordeeld konden worden. Om de site ook voor mobile devices toegankelijk te maken, bracht Flink tevens een iPad-friendly versie van de site. Ze hield de site actueel tijdens het gehele traject: van inzendingen en nominatierondes tot de definitieve prijsuitreikingen.