icon-mail icon-phone icon-facebook LinkedIn icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Interview VolkerWessels

Een multidisciplinair concern met bijna 120 werkmaatschappijen: VolkerWessels is de realisator van projecten omtrent wonen, werken en mobiliteit op Nederlandse en internationale schaal. Met haar decentrale organisatiestructuur is het niet verwonderlijk dat de diversiteit van het concern een grote uitdaging is voor Remco Wijnings, Project Manager Online and Special Projects van VolkerWessels Corporate Communications. Samen met full-service internetbureau Flink slaagde hij erin om veertig werkmaatschappijen in een nieuw online jasje te steken. In een tijdsbestek van amper twee jaar.

‘Draagvlak creëeren voor nieuwe ideëen’ is in essentie de uitdaging van de rol van Wijnings. Sinds 2007 is hij Project Manager Online. Het creëeren van dat draagvlak begint bij verdieping - in een bepaalde werkmaatschappij, de cultuur en de specifieke behoeftes. Om de vertaling naar online te kunnen maken, is dit cruciale kennis. Begrip voor de diversiteit van de organisatie werd evengoed gezocht in een online partner. ‘We zochten een bedrijf dat niet te groot was om de persoonlijke aandacht te kunnen bieden, maar groot genoeg om continuïteit te kunnen leveren’, aldus Wijnings. Met enkele gesprekken werd duidelijk dat er niet alleen sprake was van een klik, maar dat Flink voldeed aan deze criteria. ‘Wat mij aansprak was dat Flink redeneert vanuit de gedachte ‘het concept is leidend, de techniek volgt’. Veel bureaus zijn te technisch georiënteerd, waardoor de functionele vertaalslag mij veel tijd kost. Flink denkt hierin mee en is het met me eens dat techniek een middel is om tot je doel te komen’.

Efficiëntie in communicatie en techniek

Na initieel contact tussen Wijnings, Flink en een werkmaatschappij, stapt Wijnings er tijdens het project als communicatieschakel tussenuit. Het werkt voor hem efficiënt dat Flink het contact direct onderhoud met de werkmaatschappij zelf. De werkmaatschappij krijgt immers zelf toegang tot haar eigen website via WebComposer - het CMS van Flink waarvan volgens Wijnings de gebruiksvriendelijkheid hoog is: ‘Werknemers kunnen er snel mee aan de slag. Er zijn meestal weinig vragen’. Het cms, een technisch platform op basis van WebComposer, werd speciaal ontwikkeld voor de werkmaatschappijenstructuur van VolkerWessels. Het stelt de organisatie in staat met dezelfde templates en functionaliteiten telkens in korte tijd een werkmaatschappijsite op te zetten. De structuur en uitstraling is volledig naar wens in te vullen. Snelheid, zonder verlies van kwaliteit dus… ‘Het kwaliteitsniveau van een opgeleverde site is altijd goed’, aldus Wijnings. Bovendien is de schaalbare omgeving ideaal ingericht voor toekomstige doorontwikkelingen, zoals een mobiele website.

Diffusie van online kanalen

Met het oog op de komende jaren ziet Wijnings de online regie behoorlijk veranderen. Zo zullen websites in toenemende mate een web gaan vormen met andere online communicatievormen en -kanalen als social media, Apps en mobiel. Samenwerking in de ontwikkeling hiervan is van groot belang, benadrukt Wijnings. Met Flink is daarvoor een goede basis gelegd.