icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

"Ik krijg energie van de passie van mijn collega's"

#BasVanHaren
#werkenbijFlink
#projectmanager

Sinds september zijn we weer een Flinkert rijker en wel in de vorm van projectmanager Bas van Haren. Onlangs behaalde hij met vlag en wimpel zijn Scrum-certificaat. Hoog tijd om onze nieuwe aanwinst eens aan de tand te voelen over zijn passie voor mensen, projectmanagement en natuurlijk over werken bij Flink!

Project manager Bas van Haren

Hoe word je eigenlijk projectmanager?

"Projectmanagement kun je eigenlijk alleen in de praktijk leren. Het is mensenwerk. Dat betekent je afspraken nakomen, punctueel zijn, rust brengen in de drukte van een project en druk uitoefenen als er even niet genoeg tegelijk gebeurt. Dat leer je echt het beste door het gewoon te doen. Natuurlijk is het belangrijk om je Scrum-certificaat te halen als je op die manier agile werkt, maar er bestaat bijvoorbeeld geen HBO Projectmanagement, of zo. Bijna alle projectmanagers die ik ken hebben wel affiniteit met al dat geregel, maar zijn er heel natuurlijk in gerold. Dat is bij mij ook gebeurd."

Okee, maar wat doet een projectmanager dan de hele dag?

"Het komt erop neer dat in ieder geval een aantal van de dingen die wij maken door mij worden gecoördineerd. Dat gebeurt op verschillende niveaus, van financiën en planning tot verwachtingsmanagement en communicatie met klanten. Als je al die disciplines goed beheerst kun je op accountniveau met klanten over hun wensen en kansen praten. Dat betekent dat we echt de diepte in kunnen: het gaat niet alleen over of je website goed werkt en op tijd af is, maar ook over bedrijfsdoelstellingen zoals conversie die we samen willen behalen."

Je bent dus heel erg bezig met wat een klant nodig heeft.

"Absoluut. Zodra je doelstellingen deelt, raak je het bedrijfs-DNA van je klant. Die klant loopt in eerste instantie bij Flink binnen met een probleem, en wij lossen dat dan op. Dat is eigenlijk de kern van waar ik al mijn hele werkzame leven, nu zo'n 13 jaar, mee bezig ben. Een projectmanager is volgens sommige mensen meer een soort dozenschuiver, maar bij Flink is het een rol van betekenis waarin ik echt het verschil kan maken. Zodat ik samen met de klant aan iets moois kan werken."

Hoe maakt Flink het verschil, denk je?

"Het mooie aan Flink is de oplossingsgerichtheid van het team. We kijken niet alleen maar naar het middel, maar ook naar de effectiviteit. Het is leuk als je een product levert, maar wat is de meerwaarde? Plat gezegd leven we in een tijd waarin je heel goedkoop weboplossingen kunt krijgen, maar dat wil niet zeggen dat je daar iets mee opschiet. Een goed uitgedacht plan, een goede strategie, daarin maakt Flink het verschil. De stap van uitvoerder naar sparringspartner maken, dat is belangrijk. Ik ben bij Flink bij een heel volwassen internetbureau terecht gekomen."

Je bent nu zo'n twee maanden Flinkert. Even wennen, of wil je het liefst nooit meer weg? ;) 

"Het is natuurlijk altijd even wennen in een nieuwe omgeving. Maar wat me aanspreekt in mensen is passie, daar ben ik heel ontvankelijk voor. Ik zie dat elke dag bij mijn collega's, die vol overgave de mooiste designs maken en toch vanuit hun eigen vakgebied heel kritisch kijken naar waar we mee bezig zijn. Daar krijg ik heel veel energie van. Toch zetten we al onze projecten neer zonder poeha. Als iets goed is, dan is het gewoon goed. We hoeven niets op te hemelen, want we kunnen onze keuzes altijd onderbouwen en de kwaliteit van de dingen die we maken spreekt voor zich. Daar ben ik heel trots op. Dus ja.. ik blijf voorlopig zeker nog even ;)"