icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Flink ontwikkelt Natuur in Beeld voor Naturalis

NCB Naturalis heeft, mede namens het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Flink verzocht een nieuwe website te ontwikkelen waarop natuurfilms en fragmenten van Nederlandse makers getoond en geplaatst kunnen worden.

Het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit - NCB Naturalis - heeft een natuurhistorische collectie van ruim 37 miljoen objecten en is daarmee vijfde op de wereldranglijst.

Door kennis van biodiversiteit uit te dragen wil zij de mensen bewuster maken van het belang van een duurzaam gebruik van grondstoffen.

Naturalis en Beeld en Geluid brengen Natuur in Beeld

Op ‘Natuur in Beeld' worden bestaande natuurfilms en fragmenten van Nederlandse makers online beschikbaar gemaakt. In de eerste fase zal de website gevuld worden met bestaand filmmateriaal van Beeld en Geluid. De films worden voorzien van aanvullende informatie waardoor de uitgebreide collectie in categorieën kan worden ingedeeld.

Na de lancering van de website start Flink met de vervolgfase. Hierin zal een community aan de website worden toegevoegd, zodat professionele en amateur filmmakers een profiel kunnen aanmaken en eenvoudig hun eigen filmmateriaal kunnen plaatsen. Bezoekers kunnen tevens de informatie bij de films verrijken zodat er steeds gedetailleerder gezocht kan worden naar specifiek beeldmateriaal.