icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Development Day #5

#AIvoorwebsites
#samenwerkeninFigma
#GA4dashboard
#mappenstructuur

Elk kwartaal organiseren we bij Flink Development Day. Deze dag staat in het teken van onszelf ontwikkelen. Even de boel de boel laten en in een project duiken waar je normaal gesproken geen of weinig tijd voor hebt. In deze update vertellen we over alle toffe projecten die we op deze dag hebben gedaan!

Paul onze backend developer duikt in GA4 dashboards
Projecten op het scrumboard

Google Analytics 4 dashboard

Het is onontkoombaar: de overgang naar Google Analytics 4 (GA4). Vanaf juli dit jaar is de visualisatie van data van websites compleet anders ingericht. Dat is even wennen, want hoe vind je nou de resultaten waar je naar op zoek bent? Tijdens deze Development Day hebben Wouter, Jorry, Yannick en Paul zich gebogen over belangrijke KPI’s en hoe deze gepresenteerd kunnen worden in een GA4 dashboard.

Team AI aan de bak

Ai ai ai

Een trend die niet langer genegeerd kon worden deze Development Day: Artificial Intelligence. Ja, je wordt ermee doodgegooid. Toch is het een interessante wereld die we graag verder wilden ontdekken. AI kan werk een stuk makkelijker/sneller maken, dus gingen we op zoek naar manieren om AI in ons vakgebied in te zetten. Zo ontdekten Trea, Mirjam, Anke en Stéphanie dat er een Drupal-module is voor open.AI waarmee je content kunt laten genereren voor een website. Super handig! Bijvoorbeeld om een testwebsite mee te vullen. Ook onderzochten ze of AI afbeeldingen nuttig zijn om een website mee te vullen. Helaas blijken gratis AI foto’s in de meeste gevallen te klein, zijn handen vaak misvormd, zien ogen er soms vreemd uit en zijn verhoudingen niet altijd realistisch. Al een stuk bruikbaarder zijn illustraties zoals cartoons.

Designer Nick zit met handen in het haar

Soepel samenwerken in Figma

Sinds kort zijn we voor de designs van onze websites helemaal overgestapt op Figma. Voorheen gebruikten onze designers Sketch, maar het grote voordeel van Figma is dat deze tool uitnodigt tot co-creatie in een online omgeving. Superhandig, al is het soms nog even aftasten hoe dit nou het beste werkt. Nick, Stéphanie en Sebas zochten daarom samen uit hoe designers en front-enders het beste kunnen samenwerken in Figma. Zoals duidelijke richtlijnen over grids, componenten, tekststijlen en kleuren. Maar ook afspraken over welke documenten definitief zijn en al gebruikt kunnen worden door front-end, en welke documenten nog schetsen zijn.

Robert Jan vertelt over Zendesk

Mappenstructuur op de schop

Iedere organisatie herkent dit probleem: een wildgroei aan mappen waardoor je langer op zoek bent naar een document dan je zou willen. Ons PM-team - a.k.a. de structuurjunkies - vonden het tijd om de structuur van onze mappen grondig te herzien. Ze brainstormden over de juiste structuur en maakten een voorstel voor een logische indeling van alle mappen. Het voorstel werd goed ontvangen, dus binnenkort hebben we hopelijk meer overzicht in Mappenland! Ook boog het PM-team zich over de kennisbank die we binnenkort live zetten in onze tool Zendesk.

Kom erbij!

Development Day is slechts één van de perks van werken bij Flink. Benieuwd wat we allemaal voor jou in petto hebben?

Check onze vacatures