icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

De weg naar de bevrijding: een flinke longread

We zijn gestart met een ontzettend mooi project. Voor een project van Wegener dagbladen, regionale omroepen en het V-fonds gaan we een bijzondere longread ontwikkelen: weg naar de bevrijding. Het concept en het design zijn inmiddels afgerond. We zijn nu druk bezig met de realisatie.

Een longread biedt de bezoeker een compleet nieuwe lezerservaring. Longreads zijn over het algemeen langer dan een tijdschriftartikel, maar korter dan een boek. Flink heeft samen met de klant een interactieve methode ontwikkeld om het verhaal tot leven te laten komen met video-, audio- en beeldmateriaal. Daarnaast passen we verschillende online technieken toe op de weergave, zoals animatie door middel van parallax scrolling waarbij de voorgrond en achtergrond los van elkaar bewegen.

Over de Weg naar de bevrijding

Het is alweer 70 jaar geleden dat Noordwest-Europa werd bevrijd. De longread vertelt dit verhaal. Het verhaal neemt de lezer mee op een bijzondere reis langs de werkelijke route naar vrijheid. Het biedt de lezer een interactieve kijk op zowel het heden als het verleden. De hoofdstukken worden samengesteld door regionale omroepen en dagbladen uit Zeeland, Brabant en Limburg. Op dit moment is er een cameraploeg afgereisd naar Normandiƫ om beelden te verzamelen voor het eerste hoofdstuk.

Op 1 juni gaat de Weg naar de bevrijding live met het eerste indrukwekkende hoofdstuk! Het is een levend document dat continu aangevuld wordt met nieuwe hoofdstukken.

Het project wordt agile aangevlogen. In wekelijkse sessies met Wegener bespreken we de voortgang. Zo houden we de lijnen kort tussen iedereen die een rol speelt bij de ontwikkeling van de longread.