icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Artikel

Blog: Websites. Keep it simple. Make it stunning!

Geen schaduwtjes. Geen dansende poppetjes. Het is gedaan met de online tierelantijntjes. Hype? Nee! Pure noodzaak: websites moeten snel performen. Op onze desktop op kantoor. Op onze tablet op de bank. En op onze smartphone in de trein. De oplossing: flat design! Bedrijven met een sterke online visie kiezen steeds vaker voor plat. En dat levert op!

Jawel. Iedereen weet ondertussen dat een mobiele website belangrijk is. Meer dan de helft van de internetgebruikers is mobiel online. Maar waarom gaan de ontwikkelingen van sites voor desktop, tablet en mobiel dan nog steeds niet altijd hand in hand? Zonde! Want zo moeilijk hoeft het niet te zijn. Cut the crap and make it flat! Schuif alle off-topic ellende opzij en vertel het met woorden. Content is koning! En typografie is de toekomst.

Er is een duidelijke verandering te zien in het werk dat vormgevers moeten leveren. Typografie en fotografie. Dat is de playground voor de moderne designer. Daar gaat hij op los om een website met een sterke uitstraling te creëren.

Online kampioenen

Het voordeel is dat een platte website een lichtgewicht is. En dat is uiteraard niet geheel toevallig. Flat design is geboren uit noodzaak. Een website moet steeds meer multidevicegericht zijn. Overal en altijd te bekijken. Dus als zwaarbeladen vliegtuigen schudden steeds meer websites nu alle zware onderdelen van zich af. Extra gekkigheid vertroebelt het zicht en vergt ook nog eens meer budget.

Een cool design en een optimale performance. Onder die sites bevinden zich de online kampioenen van nu. Want bezoekers zijn kritisch. En ongeduldig. Waren online bezoekers zo'n 5 jaar geleden nog bereid om 10 seconden te wachten tot een website geladen was, tegenwoordig verwachten we resultaat binnen een knippering met onze ogen. Na 4 seconden nog niet geladen? Dan is 25% van je bezoekers er alweer vandoor. Dat biedt kansen! Vooral op mobiel gebied. Flat design leent zich uitstekend voor een website met responsive opzet: altijd overzichtelijk en snel zichtbaar op ieder device. Want voor de internetter is het simpel. De site die het fijnst werkt, wint. Dat wordt de website die hij verkiest boven de rest.

Techniek meets design

Maar het kan nog efficienter! Geef de designers technisch inzicht: direct aan de achterkant van een website ontwerpen in HTML is zeer tijdbesparend bij elke aanpassing achteraf. Maar ook de techneut moet aan de bak. De HTML-geek moet ook designerskills ontwikkelen. Techniek meets design. Nauwe samenwerking en wederzijdse kennis. Het is onvermijdelijk. Maar het is bovenal de beste manier om sterke websites te kunnen blijven creëren. Binnen budget! En laat flat design met zijn simpele opzet nu uitstekend geschikt zijn voor design in HTML. Win-win dus.

En was zo'n simpele, platte website eerst nog esthetisch onverantwoord... Inmiddels heeft deze trend alle designerharten veroverd. Flat is ín!

Bron afbeeldingen:

Van boven naar beneden:

Onderzoek Kissmetrics naar de invloed van laadsnelheid