icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-x.com icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Nieuws

Bestemming bereikt!

5 mei 2015 vieren we dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Op de website wegnaardebevrijding.nl verschenen 12 hoofdstukken die de belangrijke stappen naar de bevrijding van Nederland illustreren in woord en beeld. Vandaag verschijnt alweer het laatste hoofdstuk.

Weg naar de Bevrijding

Acht regionale dagbladen van Wegener werkten samen met de regionale omroepen van Gelderland en Brabant om het verhaal van de Nederlandse bevrijding te vertellen. Tekst, fotografie en videomateriaal van toen en nu komen samen in de 12 uitgebreide hoofstukken op de wegnaardebevrijding.nl.

De website heeft het afgelopen jaar veel bezoekers getrokken; van oorlogsveteranen die stil stonden bij beelden van vroeger tot schoolklassen die met behulp van de website meer leerden over de geschiedenis van Nederland.

Veel bezoekers en leuke reacties

In september 2014 werden door heel Nederland optochten en andere evenementen georganiseerd om de gebeurtenissen van 70 jaar geleden te herdenken. Op 14 september werd de operatie Market Garden herdacht en zelfs nagespeeld. Op die dag alleen al is de website door meer dan 3700 personen bezocht!

Naast de bezoekersaantallen zijn de reacties op de hoofdstukken leuk om te lezen. Een aantal hiervan willen wij graag met je delen:

“Zeer indrukwekkend geheel. Opzet van de site is zeer helder van opzet en gebruiksvriendelijk. Beelden raken mij. Het betrekken van jongeren is een zeer goede zet. Ben zeker ook van plan de bevrijding route te gaan rijden. Dank voor de makers van dit alles!“ Peter ’t Hooft - Hooge zwaluwe

“Ik vind alle afleveringen van "Weg naar de Bevrijding" van een buitengewoon hoog journalistiek en documentair niveau. En ook de inhoud, met alle doorklikmogelijkheden, maakt dit tot een indrukwekkende prestatie van de makers.” Joost Lodder – Vught

Het laatste hoofdstuk

De weg naar de Bevrijding is nu aangekomen bij het laatste hoofdstuk: de bevrijding van Berlijn op 10 mei 1945. Het laatste hoofdstuk vertelt wat er allemaal volgt in de weken na de bevrijding op 5 mei en hoe Nederland kon beginnen aan de wederopbouw.

Wij hebben erg genoten van de interessante verhalen en de mooie beelden die getoond worden in de hoofdstukken. Bij Flink hebben we de geschiedenis nu in ieder geval op een rijtje en we hebben hier met veel plezier aan gewerkt.