Museumhuizen

De beleving begint al onlineā€¦

OVER MUSEUMHUIZEN

De mooiste huizen van Nederland

Museumhuizen zijn de meest bijzondere huizen van Vereniging Hendrick de Keyser. De Vereniging behoudt architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur voor de toekomst. Sinds kort zijn de deuren van de eerste Museumhuizen geopend. En er volgen er snel meer! Ieder Museumhuis illustreert een kenmerkende fase in de ontwikkeling van het huis. Samen geven ze een inkijk in hoe er van de 17e tot en met de 20e eeuw gewoond werd in Nederland. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, bieden de huizen haar bezoekers ook echt een unieke beleving.

Logo Museumhuizen
DE VRAAG

Ook online al een beleving!

Het bezoek aan een Museumhuis is echt anders dan een bezoek aan een normaal museum. In Museumhuizen geen gefluister en op de paden blijven. Dwalen door de gangen, beklimmen van de trappen, koekjes bakken in de keuken of leren tafeldekken. Bezoekers mogen zelfs de deuren en laatjes opentrekken (wel voorzichtig). Zo beleef je het huis echt! Hendrick de Keyser vroeg Flink een nieuwe website te ontwerpen die een eerste stap is van deze unieke beleving. Verleiden, prikkelen en nieuwsgierig maken. Met deze mooie opdracht gingen wij aan de slag!

Stand up Museumhuizen
HET RESULTAAT

Krachtig en eenvoudig

Het resultaat is een eenvoudig en strakke website die de sfeer van de huizen ademt. Daarvoor hebben wij gebruik gemaakt van de prachtige beelden van de Museumhuizen. Het design is eenvoudig en tijdloos. De focus ligt op de huizen, de beelden van de huizen en natuurlijk de periode waaruit het huis stamt. Daarvoor ontwikkelden wij een interactieve tijdlijn. Heeft een bezoeker genoeg informatie? Dan kan hij eenvoudig online tickets boeken. Op het moment van lancering, in juli 2018, zijn er al drie Museumhuizen en vier kleinere exposities te bezoeken. De komende jaren is het plan het aantal Museumhuizen uit te breiden tot maar liefst 35!

Bekijk de website
Voor de tweede keer ontwikkelde ik een website samen met Flink. Opvallend is de professionele aanpak en de focus op een gedegen basis. Doordat we de doelstellingen gezamenlijk en helder hadden geformuleerd werd het resultaat prachtig: een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke site!
- Klaartje Laan Marketing- en Communicatieadviseur Vereniging Hendrick de Keyser. -