CITYMARKETING DEN HAAG

Online merkboek Den Haag

DE VRAAG

Inspiratie, informatie én activatie

Voor het nieuwe beeldmerk voor de stad Den Haag wilde het Bureau Citymarketing  een online brand boek (merkboek) realiseren. Het merkboek moest de stakeholders uit de stad inspireren, informeren en activeren om het nieuwe beeldmerk en het beschikbare marketingmateriaal te gebruiken. En dat alles op een aantrekkelijke manier!

DE OPLOSSING

Eenvoud, beleving en gebruiksgemak

Flink bedacht voor het merkboek een concept waarbij de gebruiker door al het beschikbare materiaal heen kan bladeren (inspiratie), terwijl al het materiaal op de website direct voor eigen gebruik gedownload kan worden (activatie). Er is materiaal beschikbaar dat aansluit bij de unieke kwaliteiten van de stad, en ook materiaal speciaal gericht op de doelgroepen van de citymarketing. Zo kunnen alle stakeholders uit de stad passend en kwalitatief marketingmateriaal downloaden en gebruiken. Het merkboek is voor livegang door de stakeholders nog aan een gebruikerstest bij Flink onderworpen. De resultaten hiervan hebben we direct in het online merkboek verwerkt!

Gebruikerstest Merkboek Den Haag
HET RESULTAAT

Innovatief online merkboek

Het resultaat is een innovatief online merkboek waarop bezoekers snel en eenvoudig het materiaal kunnen vinden dat ze nodig hebben. In het Nederlands én in het Engels. Het merkboek is ontwikkeld op basis van open source CMS Drupal. De website is op alle devices te gebruiken, de functionaliteit past zich aan naar de mogelijkheden van het device. Ten slotte kunnen we het gebruik van de website nauwkeurig meten. Zo weten we precies weten hoe vaak welk materiaal gedownload wordt. Met deze inzichten zal het merkboek steeds scherper aansluiten bij de wensen van de bezoekers.

Bezoek het merkboek
Ik heb erg plezierig met Flink samengewerkt. Het team van Flink is creatief, betrokken en professioneel. Het eindresultaat is een prachtig gezamenlijk product geworden, waarmee de stad echt op de kaart kan worden gezet!
- Stefan Beer-Rutte Senior Communications Manager for City Marketing -