CREATIVEHOLLAND

Portal voor creatieve grensverleggers

DE VRAAG

Portal internationalisering creatieve industrie

DDA en de Federatie Dutch Creative Industries (FDCI) schreven een pitch uit voor de ontwikkeling van een portal voor de internationalisering van de creatieve industrie. De website moest toegesneden en actuele informatie bieden aan Nederlandse creatieve ondernemers met grensoverschrijdende ambities en tegelijkertijd een laagdrempelige toegang bieden tot de Nederlandse creatieve industrie aan potentiële buitenlandse opdrachtgevers. Het voorstel dat Flink hiervoor uitbracht kwam als beste uit de bus!

DE OPLOSSING

Focus op content en slimme templates

In een aantal sessies heeft Flink samen met de opdrachtgever de contentstructuur voor de website uitgedacht. Hoewel de content voor de buitenlands geïnteresseerden heel anders is dan de content voor de Nederlandse ondernemers, heeft Flink hiervoor toch één set unieke templates kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft Flink de creatieve stijl voor de website ontwikkeld; een krachtig logo, herkenbare kleurstelling en creatieve vormtaal met een digitale knipoog.

HET RESULTAAT

Kwalitatieve content in responsive edgy design

Voor de Nederlandse creatieve ondernemer beantwoordt de website de meest belangrijke vragen en verwijst het waar nodig door naar de informatie op andere websites. Per sector is informatie te vinden over de kansen die het buitenland biedt en de succesverhalen inspireren ondernemers de stap naar het buitenland ook echt te wagen. Aan de buitenlandse bezoeker biedt de website onder ander de juiste contactpersoon voor ieder creatief vraagstuk. De responsive website is ontwikkeld op basis van het open source CMS Drupal.

Een zeer gewaardeerde bijvangst van de opdracht aan Flink voor de ontwikkeling van het portal Creative Holland was het logo Creative #olland waarmee we onszelf nu naar buiten toe presenteren.
- Gerbrand Bas Creative Holland -