icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-twitter icon-youtube icon-twitter icon-instagram close icon-close icon-arrow-down icon-plus

Meer weten? We horen je graag!

070 750 74 74
info@flink.nl

Zoekmachine optimalisatie door Flink

#doelstellingen
#vindbaarheid
#duurzaam
#optimaliseren

Bij Flink werken we al jaren hard aan de realisatie van krachtige websites en webshops. Om websites zo succesvol mogelijk te maken helpen we onze klanten bij zoekmachineoptimalisatie, oftewel SEO. Dit doen we door tijdens de realisatie van de website een sterke basis neer te zetten en na livegang maandelijks optimalisaties door te voeren.

Benieuwd hoe we de vindbaarheid van jouw website kunnen verbeteren? Bel Jorry op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en word teruggebeld!

SEO specialisten Sander en Ruben in overleg bij Internetbureau Flink Den Haag

Goed vindbaar met zoekmachine optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization) betekent het optimaliseren van websites voor de vindbaarheid in zoekmachines als Google en Bing. Zo zorgen we dat jouw website in de organische (dus: onbetaalde) zoekresultaten naar voren komt op zoekopdrachten die jouw doelgroep gebruikt. Als je een website over webdesign hebt, onderzoeken wij bijvoorbeeld of jouw ideale klant op Google ‘website bouwen’, ‘webdesign’ of ‘internetbureau’ intypt als hij naar je op zoek gaat.

Om echt goed vindbaar te worden is het belangrijk om te weten hoe zoekmachineoptimalisatie en website ontwikkeling werkt. Flink heeft deze kennis in huis en helpt je hier graag mee!

Online doelstellingen realiseren met SEO 

Het inzetten van SEO levert duurzaam resultaat op. Je verkrijgt niet alleen topposities in de organische zoekresultaten, maar bereikt ook veel relevantere bezoekers met een hogere koopintentie. Dat betekent dus tevens veel meer kwalitatieve leads. SEO levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het realiseren van jouw online doelstellingen. Kortom: goede SEO verhoogt je conversie.

Maar waarom zijn juist die topposities in zoekmachines zo belangrijk? Van alle gebruikers van bijvoorbeeld Google kijkt 30% niet verder dan de eerste paar resultaten. Sta je daar niet bij, dan zien veel minder bezoekers jouw website in de zoekresultaten en loop je veel mogelijke bezoekers, offerteaanvragen of directe verkopen mis.

Ruben duikt in de cijfers van het SEO en SEA Dashboard

SEO door Flink. Hoe werkt dat?

Hoe gaat SEO nou bij Flink in z’n werk? Bij Flink doorlopen we twee fasen. De eerste stap is het neerzetten van een sterke basis. Hierin voeren we een gedegen zoekwoordonderzoek uit, zetten een heldere sitestructuur neer en zien erop toe dat op technisch vlak alles perfect ingericht is, zodat Google de website optimaal kan indexeren en je bezoeker de juiste gebruikerservaring meekrijgt.

Een goed intake gesprek om jouw vindbaarheidsdoelstellingen vast te stellen gaat hier natuurlijk aan vooraf. Dit alles houdt in dat onze SEO-specialisten al aanhaken tijdens de realisatie van een nieuwe website, en zo het eindproduct een nog grotere boost geven. Op die manier kan je na livegang direct aan de slag met het opbouwen van de gewenste rankings. Staat jouw website al live? Dan voeren we een 0-meting uit om na verloop van tijd het resultaat van onze inspanningen aan te tonen.

SEO stopt echter niet bij het neerzetten van deze basis. Om rankings te monitoren, in te spelen op veranderingen en nieuwe (zoek)trends te ontdekken is SEO een ‘spel’ dat continu aandacht vereist. Daarom optimaliseren we iedere maand je website om tot een nog betere SEO ranking te kunnen komen!

Vliegende start met een SEO training

Jouw succes in Google is mede afhankelijk van sterke copy. Het neerzetten van een kwalitatieve SEO-tekst, waarin je een passend antwoord geeft op de belangrijkste zoekvragen van de doelgroep is een kunst. De SEO-specialisten van Flink helpen jou hiermee op weg via een interactieve SEO-training met verschillende opdrachten, zodat ook jij er klaar voor bent de website hoger te laten scoren in Google!

Toegang tot een interactief dashboard

Het mooie van online is dat we het gedrag van jouw ideale klant kunnen bijhouden. We zorgen dan ook dat de belangrijkste conversie-elementen worden gemeten in Google Analytics. Zijn er specifieke functionaliteiten ontwikkeld waarvan het gebruik door de bezoeker een bepaalde waarde met zich meebrengt? Ook die meten we en plaatsen we in een overzichtelijk en interactief dashboard, zodat je altijd en overal de meest recente webstatistieken kunt inzien.

Op jouw dashboard zie je wat de website heeft opgeleverd in de vorm van bijvoorbeeld conversie, omzet, bezoekers, offerte-aanvragen of ingevulde formulieren. Maandelijks is er een contactmoment tussen Flink en jou, waarin we de prestaties en activiteiten uitvoerig samen nagaan. Natuurlijk worden belangrijke kansen voor optimalisaties ook doorgenomen.

Adverteren met Google Ads

Aangezien het opbouwen van de gewenste rankings tijd kost, zet Flink als Google Partner de zoekmachine-marketing inspanningen kracht bij door het inzetten van SEA, ofwel zoekmachine-advertenties. Hierbij maken we gebruik van de zoekwoorden uit het zoekwoordonderzoek en koop je met je website als het ware een positie in de betaalde top-resultaten op. Het grote voordeel is dat je ook in het beginstadium voor dezelfde doelgroep optimaal zichtbaar bent!

Brengt jouw online aanwezigheid hele andere doelstellingen met zich mee? Dan kunnen we jouw website kracht bijzetten met YouTube- en display campagnes.

Zoekmachine marketing bij Flink in een notendop

Om een lang verhaal kort te maken doorloopt Flink de volgende zoekmachine marketing activiteiten om jouw online doelstellingen te realiseren:

 • Formuleren van duidelijke KPI’s en targets tijdens de kick-off meeting
 • Opstellen zoekwoordanalyse en site-structuur 
 • Doorvoeren contentoptimalisatie 
 • Uitvoeren technische scan en optimalisatie
 • Meetbaar maken van belangrijkste conversie-elementen
 • Samenstellen van een interactief dashboard
 • Maandelijks contactmoment met update prestaties en activiteiten
 • Technische doorontwikkelingen op basis van data
 • SEO kracht bijzetten door SEA (Google Ads)
 • SEO training voor contentbeheerders en communicatiemedewerkers
   

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie

Ben je overtuigd en wil je direct aan de slag? Neem dan contact op met ons op. We gaan graag aan de slag met het realiseren van jouw online doelstellingen!

Benieuwd hoe we de vindbaarheid van jouw website kunnen verbeteren?

Bel Jorry op 070 750 74 74 of laat een berichtje achter en word teruggebeld!